понеділок, 30 вересня 2024 р.

Щотижневі афірмації для викладачів коледжу


 





 


Другий тренінг на тему «Життєві орієнтири в умовах війни» успішно проведено!

Сьогодні  проведено другу зустріч із групою здобувачів М-21 (куратор Петро Гренюх), присвячену надзвичайно важливій темі – життєвим орієнтирам в умовах війни. Під час тренінгу учасники мали можливість глибше зрозуміти свої емоції, поділитися переживаннями та отримати цінні практичні поради щодо збереження внутрішньої рівноваги в складні часи.

Основні моменти тренінгу:

Пошук нових життєвих цінностей та адаптація до нової реальності

Обговорення нових пріоритетів та цінностей

Підтримка одне одного у складних ситуаціях

Практика емоційної стійкості та способів знаходження внутрішніх ресурсів для подальшого розвитку

Далі буде...

середа, 25 вересня 2024 р.

Тренінг "Життєві орієнтири в умовах війни"






     25.09.2024, з ініціативи куратора групи Ф-21 Ольга Тур проведено тренінг "Життєві орієнтири в умовах війни". Згідно програми тренінгу, учасники проводили активність "Дерево життя", змальовуючи яке визначали основи, ресурси власного життя, мрії, цілі та енергії, які затрачаються на їх досягнення. Після активного обговорення було проаналізовано як змінювались цілі учасників відносно впливів війни та стресів з нею пов"язаних. Після обміну думками, враженнями, позиціями визначено головні "маяки" - ціннісні орієртири, що допомагають нашим учасника повсякденно долати перешкоди. Утворена спільними зусиллями атмосфера сприяла позитивному налаштуванню та сприятливій взаємодії. 





субота, 21 вересня 2024 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ


 МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ

Сьогодні, 21 вересня, українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Останній встановлено відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року. 

Історію нашої цивілізації цілком можна назвати історією воєн – лише в минулому столітті людству довелося пережити дві світові війни, а локальні збройні сутички в різних місцях планети виникають постійно. 

На думку ООН, для припинення військових конфліктів у світі недостатньо урядових політичних угод – стійкий мир має базуватися на моральній та інтелектуальній солідарності людства. Саме цю ідею покладено в основу Міжнародного дня миру, який відзначається щороку 21 вересня і має на меті пропагувати мирні ініціативи та послаблювати військову напругу. 

Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.

Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.  

Особливо це відчуття нині актуальне для нас – українців. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває жорстока і кривава війна, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру. 

Віримо в ЗСУ, НПУ, ДСНС, медиків, волонтерів, усіх українців в Україні та світі!

ПЕРЕМОЖЕМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!


Джерело:https://pon.org.ua/novyny/10579-21-veresnia-mizhnarodnyi-den-myru.html